Hennepzaad Kopen

Waar koop je Hennepzaad

Hennepzaad is een superfood dat tegenwoordig bijna overal wel verkrijgbaar is. Hierbij kan gedacht worden aan de biologische en natuurvoedingswinkels, maar je kunt het ook kopen bij de supermarkt zoals de AH XL. Wanneer je liever niet speciaal naar een natuurvoedingswinkel of supermarkt wilt gaan, dan kun je de zaden natuurlijk ook online bestellen via volgende link.

Bio Hennepzaad van Mattisson

biologische hennepzaad, hennepzaad eten, hennepzaad gezond, hennepzaad kopen

Hennepzaden Kopen

hennepzaad kopen, hoe gezond is hennepzaad

Wat maakt hennepzaad gezond?

Hennepzaden zit vol goede voedingsstoffen. De voedingsstoffen die Hennep eigen is, worden uitstekend opgenomen door ons lichaam. Hennep zaad is rijk aan complexe eiwitten. Dit houdt in dat de eiwitten opgebouwd zijn uit verschillende aminozuren. Dat is zeer zeldzaam bij plantaardige producten. Ook zit er een hoge dosis onverzadigde vetzuren in zoals omega 3, 6 en 9. De verhouding voldoet precies aan de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid. Normaal gesproken krijgen we deze vetzuren alleen via een stuk vette vis binnen. Echter is de verhouding vis/hennep enorm verschillend. Er zit ongeveer 9x zoveel omega vetzuren in dan bijvoorbeeld een lekker stuk zalm.

Ook bevat het vele goede vezels. Normaal gesproken is het heel moeilijk om voldoende vezels op een dag te nuttigen. Hennepzaad kan je daar een enorm handje mee helpen. Vezels zijn goed voor je omdat ze je lichaam van binnenuit schoonhouden. In hennepzaden zit tevens ook veel vitamines en mineralen.

Waarom is Hennepzaad gezond?

1 reactie

  1. CORNELIS VAN BEERS

    kan ik deze zaadjes ook gebruiken om zelf hennep te kweken?

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *